Profesjonalny japoński nóż szefa GYUTO Tojiro A-1
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 60 HRC
Długość całkowita: 30 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość klingi: 4,3 cm
Grubość klingi: ok. 1,5 mm
Waga: ok. 95 g
Wszechstronny japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Wykonany w Japonii - Made in Japan
TOJIRO to tradycyjna japońska kuźnia, posiadająca własną metodę skuwania stali (czyli tworzenia warstw z jednego gatunku stali). W produkcji noży wykorzystuje połączenie tradycyjnych technik z nowoczesnymi technologiami.